Duțu Ionuț - Adrian s-a născut la maternitatea Giulești ”Dr. Panait Sârbu”, iar boala a pus stăpânire pe el la doar câteva zile de viață. La vârsta de 2 ani și 7 luni a fost diagnosticat cu boala CROHN, o boală autoimună. Această boală se manifestă prin dureri de burtă, scaune diareice cu sânge proaspăt și vărsături. În acest moment, băietelul are nevoie de tratament cu cortizoni, lapte special Modulen; Budesonide, are nevoie de 4 flacoane de ANTI-TNF-ALPHA și Sulasalazina. La fiecare criză, Ionuț trebuie să stea fără a mânca 3 luni, iar în tot acest timp el este perfuzat.

Acest tratament costă o sumă destul de mare pentru venitul părinților.

1. MODULEN - 12 cutii / luna (149 lei)

2. ANTI-TNF-ALPHA - 4 Flacoane perfuzabil / luna (9.000 lei)

3. SULFASALAZINA - 100 lei / luna

4. BUDESONIDE - 90 tablete / luna (200 lei)

Pentru a-l ajuta pe Ionuț...


Ciobanu Aurica are nevoie de o centură medicală toracică și de câteva geluri pentru tratarea încheieturilor. Aceasta suferă de multiple deficiențe ereditare și congenitale grave, dintre care poate fi enumerată guta tofacee cronică. Toate aceste boli îi fac viața un calvar, devenind aproape imposibil să se miște și să își desfășoare activitățile zilnice.

Are mare nevoie de ajutorul nostru pentru a-și procura accesoriile necesare. Mai multe detalii găsiți în documentele de mai jos. Haideți să îi arătăm doamnei Ciobanu Aurica că nu rămânem nepăsători la suferințele aproapelui nostru!

Împreună putem schimba destine!


Ce poate fi mai trist decât o mamă care își vede copilul murind doar pentru că nu are suficienți bani ca să-și permită tratamentul? Bogdan are doar 15 ani și a fost diagnosticat cu una dintre cele mai agresive forme de cancer – formațiune tumorală bază de craniu.

Tratamentul alternativ o costă pe mama sa 2000 de lei pe lună, Bogdan fiind nevoit sa suporte cure de chimioterapie la o clinică din București. Toate economiile familiei s-au îndreptat către îngrijirile medicale ale lui Bogdan, însă în lipsa unui venit lunar regulat, aceștia nu își mai pot permită să le achite.

Viața lui Bogdan stă în mâinile noastre! Haideți să punem mână de la mână și sa îi oferim o șansă la viață unui băiat de doar 15 ani!

Dacă doriți să ajutați, aveți datele de contact mai jos:

Cont Raiffeisen Bank: RO27 RZBR 0000 0600 1771 0361
Telefon: 0748 122 570


Lucuț Vasile este un tânăr de 30 de ani care a rămas paralizat în urma căderii dintr-un prun, în anul 2007. În viața sa necazurile se țin lanț: mama îi este țintuită la pat de bătrânețe și probleme cu inima, fiind și aceasta paralizată, fratele și apoi tatăl i-au decedat în timp ce el umbla prin spitale pentru a fi operat, iar singurele venituri sunt pensia sa de handicap și pensia mamei sale de 350 de lei.

În pofida tuturor nenorocilor, medicii au spus ca Vasile poate merge din nou! Pentru aceasta e nevoie de recuperare și intervenție chirurgicală în străinătate. Pe lângă problema banilor, casa lui este izolată și pentru a putea ieși și deplasa are nevoie de o bicicletă sau alte aparate medicale.

Telefoanele la care va răspunde acest tânăr care doreşte să fie un învingător în lupta cu greutăţile vieţii, sunt: 0765 - 39 88 16,   0733- 52 91 82 şi 0751 – 37 36 10.


În urma unei răceli la plămâni, domnul Siminiceanu Mihai a început să scuipe sânge și, în urma unor consultări, s-a descoperit că are o tumoră cerebrală. Din cauza durerilor mari de cap, nu mai poate munci și nu își poate întreține familia. A trebuit să facă împrumut la bancă pentru a-și putea plăti tratamentul, din 3 în 3 luni fiind nevoit sa meargă la Iași pentru controale.

A ajuns în pragul disperării. Orice ajutor financiar îl poate ajuta, oricât de mic. Tot ce își dorește este să se facă bine, să-și plătească ratele și să-și crească copiii. 


Viața unei mici balerine depinde de noi. Un accident petrecut într-o obișnuită oră de balet i-a schimbat complet viața și a năruit toate eforturile și sacrificiile pe care le-a facut atât ea, cât și părinții ei. Deși și-a dedicat copilăria baletului și artelor, fiind prima din clasa ei, nu a avut sprijinul financiar pentru a participa la competiții naționale, cu excepția Olimpiadei Naționale de Balet, unde a luat locul II pe țară. Chiar și așa, acum nici nu mai îndrăznește să se gândească la cariera pentru care a luptat de mică. Îi trebuie 7.000 de lei pentru tratament și abia apoi, după 6 luni de recuperare medicală, poate face operația de reconstrucție în valoare de 12.000 de lei.

Deși o mică învingătoare în lupta cu greutățile vieții, Daria are acum o nevoie imensă de ajutorul nostru. Puțin câte puțin, vom putea strânge banii necesari pentru tratament și, ulterior, operația...


Mario și Luca. Doi copii de 7 ani ce au fost diagnosticați cu tetrapareză spastică. Tetrapareza spastică reprezintă o boală gravă care afectează membrele inferioare, dar mai accentuat membrele superioare. Să ne oprim aici cu exprimarea medicală. Să încercăm să spunem același lucru, dar cu alte cuvinte. Mario și Luca au 7 ani și nu pot să-și strâgă mama la piept, nu pot să alerge să-și întâmpine prietenii, nu pot să facă primii pași pe care orice părinte îi așteaptă cu mândrie. Mario și Luca sunt neputincioși, ei au voință, mama lor are voință, dar ei nu pot să se bucure de nici un fel de mișcare. Întotdeauna au nevoie de însoțitor. Mama lor a observat de când copiii aveau 6 luni niște întârzieri ale reflexelor copiilor, dar medicii i-au infirmat suspiciunile.

La 10 luni, în urma unei vizite la doctorul neurolog, Rosu Simona de la spitalul de copii Oradea, Mario și Luca au fost...


Sabin este un tanar de 27 de ani caruia i s-a pus initial diagnosticul de Leucemie acuta mieloblastica la finalul lunii iulie 2014, iar dupa prima cura de citostatice i s-a stabilit definitiv diagnosticul, acesta fiind Leucemie acuta mielomonocitara (LAM 4).
A facut deja 4 cure de citostatice, la Spitalul Universitar Bucuresti si ar mai fi avut nevoie de inca 2 cure de tratament si transplant, insa din luna noiembrie curele de citostatice pe care le-a facut nu au dat rezultate asa cum se asteptau medicii.

Sabin se afla in Italia, la Clinica "Casa Sollievo della Sofferenza", unde i s-au facut alte noi investigatii, tratament, iar in data de 13 Mai i s-a efectuat Transplantul de celule stem hematopoietice.

Medicii spun ca...


“Autism infantil”! Numai la auzul acestor cuvinte ni se încrețește ființa și se face mică. Un strigăt de neputință când îți vezi copilul nou născut cu o astfel de problemă. Îl iei în brațe și-l iubești așa cum e, îi descoperi ochii și primele gângureli. Știi că nu este un copil normal, dar asta nu te împiedică să îl iubești.

El crește și constați că este din ce în ce mai greu să-l înțelegi, să-l faci să te înțeleagă. E greu, aproape imposibil să poți merge mai departe, dar totuși o sursă infinită de energie te susține și-ți dă putere. Greu de coborât în cuvinte ceea ce simte această mamă.

Au nevoie disperată de haine și mâncare. Tot răul și greul parcă le urmăresc viețile. Dar de asta suntem noi. Împreună vom reuși!


Doar de la vârsta fragedă de 7 anișori este condamnat să-și petreacă restul vieții într-un scaun cu rotile. Ar mai fi și alte alternative, dar foarte costisitoare: kinetoterapie zilnică, orteză fixă, ghetuțe ortopedice. Dar cu ce? Toate sunt scumpe și părinții nu își permit. Își permit doar să înalțe o rugăciune către noi ce-i putem auzi și ajuta!

E un copil...nu v-ar plăcea să-l vedeți la un spațiu de joacă frumos amenajat special pentru cei de vârsta lui? Dacă da, haideți să-i împlinim dorința! Să-l sprijinim să-și poată lua cele necesare să pară un copil normal.