Fundația Sfânta Irina

Fundaţia de Utilitate Publică Sfânta Irina a fost înfiinţată în 1998 şi a avut ca principală prevedere statutară îngrijirea bolnavilor de cancer.
Membrii fondatori sunt medici, cadre universitare, cercetători, doctoranzi, care au recunoscut nevoia de îngrijire specializată pentru bolnavii de cancer, până în ultima clipă a vieţii.
Pentru a răspunde acestor nevoi Fundaţia „Sfânta Irina” a înfiinţat din surse proprii primul Centru de Îngrijiri Paliative pentru București și împrejurimi, în Voluntari, județul Ilfov.  
De la deschiderea centrului în 2006 până în prezent, au fost îngrijiți peste 2500 de bolnavi de cancer în stadiu terminal. 

Beneficiari:

Bolnavi de cancer în stadiu incipient.

Departamente:

1.Psihoterapie: Stres-ul la aflarea veştii că sunt bolnavi de cancer, frica de moarte și depresia sunt principalele efecte în plan afectiv.

2.Dietoterapie: Alimentele bogate în săruri nitrice, zahărul şi aditivii alimentari sunt principalele cauze de cancer de tub digestiv.

3.Fizioterapie, Kinetoterapie: Activitatea fizică creşte rata de supravieţuire a bolnavilor de cancer.

4.Învățarea unui stil de viață corect: Este important pentru că evită o treime din cancere.

5.Prevenție: Acţiuni de educație sanitară pentru prevenirea cancerelor evitabile.

6.Depistare precoce: Se va lucra cu o caravană dotată cu echipament specializat pentru depistarea activă a cancerului în stadiu incipient, în toate județele țării (metode de screening pentru cancerul de col uterin, sân şi plămân).

7.Cercetare clinică: Va fi axată pe evaluarea metodelor de recuperare și va integra experiența clinică și paraclinică a celorlalte departamente.

Adaugă comentariu nou