Proiectul “Caravana SO.SI.SE.SA. – Împreună schimbăm destine” își propune crearea unui mecanism rapid de sprijinire a oamenilor străzii, indiferent de locația lor și dezvoltarea diverselor proiecte sociale în parteneriat cu diverse companii private, instituții și autorități locale.

Obiectivul general:

Proiectul urmărește:

  • acordarea de prim ajutor sub forma unor produse alimentare de bază, respectiv,
  • identificarea mai facilă a oamenilor străzii și “scoaterea” lor din stradă.

Proiectul “Caravana SO.SI.SE.SA. – Împreună schimbăm destine” nu are ca scop încurajarea alimentării sărăciei. Într-o perspectivă mai lungă, persoanele din grupul țintă vor fi integrate în proiecte care urmăresc integrarea lor socială de durată.
De asemenea, urmărim investigarea nevoilor acestora și soluționarea...


Fundația Sfânta Irina

Fundaţia de Utilitate Publică Sfânta Irina a fost înfiinţată în 1998 şi a avut ca principală prevedere statutară îngrijirea bolnavilor de cancer.
Membrii fondatori sunt medici, cadre universitare, cercetători, doctoranzi, care au recunoscut nevoia de îngrijire specializată pentru bolnavii de cancer, până în ultima clipă a vieţii.
Pentru a răspunde acestor nevoi Fundaţia „Sfânta Irina” a înfiinţat din surse proprii primul Centru de Îngrijiri Paliative pentru București și împrejurimi, în Voluntari, județul Ilfov.  
De la deschiderea centrului în 2006 până în prezent, au fost îngrijiți peste 2500 de bolnavi de cancer în stadiu terminal. 

Beneficiari:

Bolnavi de cancer în stadiu incipient.

Departamente:

1.Psihoterapie: Stres-ul la aflarea veştii că sunt bolnavi de...


Centrul de servicii sociale „GHERMĂNEŞTI ” se doreşte a  fi un centru ce va funcționa atât ca adăpost temporar pentru diferite categorii sociale,  bătrâni, cât și ca centru de recuperare şi tratament în ambulator şi spitalizare de 1 zi pentru persoanele cu anumite afecţiuni sau cu anumite tipuri de handicap. Totodată, în cadrul complexului vor funcționa o baza sportivă și câteva microîntreprinderi.

Structura proiectului:

  1. CENTRU  DE  RECUPERARE  ȘI  TRATAMENT  PENTRU  PERSOANE  VÂRSTNICE

 Centrul este destinat persoanelor cu anumite afecţiuni sau persoanelor încadrate în următoarele grupe de handicap:

  • Handicap fizic - deficiențe ale staticii, deficiențe mecanice și motrice ale membrelor superioare, deficiențe statice și motrice ale membrelor inferioare, paralizie spastică a...

Prin parteneriatul nostru cu Școala pentru Copii cu Deficiențe de Vedere București dorim să îi ajutăm pe acestia cu achiziționarea de mașini de scris în Braille, facilitându-le astfel accesul la învățătură. Avem exemple clare în Romania: Dl. Radu Sergiu Ruba - Președintele Asociației Nevăzătorilor, Profesor Universitar și vorbitor cursiv a șapte limbi străine, Dl. Vasile Adamescu - scriitor, sculptor și vorbitor de limbi străine.
Ambii sunt nevăzători însă au demonstrat că se poate depăși acest handicap, ducând o viață cât se poate de normală.