Caravana Social Umanitara

Scopul:

Proiectul Caravana SO SI SE SA „Împreună schimbăm destine!” își propune crearea unui mecanism rapid și eficient de sprijinire a oamenilor străzii, indiferent de locația lor și spijinirea familiilor cu mulți copii din zonele rurale ale României.

Obiective:

Proiectul urmărește

(1) Acordarea de prim ajutor în forma unor produse alimentare de bază și nealimentare
(2) Identificarea facilă a oamenilor străzii şi ”scoaterea” lor din stradă.

Nu se va încuraja sărăcia, iar într-o perspectivă mai lungă, persoanele din grupul țintă vor fi integrate in cadrul altor proiecte care urmăresc integrarea lor socială pe piata muncii din România.

Grup țintă:

Persoanele dezavantajate, copiii şi tinerii străzii, persoanele fără adăpost, persoanele care se confruntă cu dificultăţi ce pot conduce la excluziune socială.

Scurtă descriere a proiectului:

Majoritatea persoanelor din grupul nostru țintă nu știu că în prezent există adăposturi de noapte (e.g. în fiecare sector din București) la care aceștia pot apela pentru a primi asistență medicală sau adăpost.

Pornind de la premisa că majoritatea oamenilor străzii nu au acte de identitate, Fundația SO. SI. SE. SA. își propune oferirea unui card special pe baza căruia beneficiarul (”om al străzii”) să poată apela la sprijinul caravanei noastre și să primească zilnic produse alimentare de primă necesitate – un sendviș, o băutură răcoritoare sau un ceai cald atunci când temperaturile sunt scăzute.

Pe durata implementării proiectului, specialiștii noștri voluntari, împreună cu experții instituțiilor de profil care se vor alătura în calitate de parteneri, vor urmări includerea acestor oameni ai străzii în diverse programe de identificare a lor și de direcționare a problemelor acestora către instituțiile
abilitate pentru a găsi o soluție fiecărui caz în parte. Obiectivul este ”scoaterea” din stradă și integrarea lor socială.

Sustenabilitate:

Caravana este o mașină mobilă socială, care dispune de toate dotările necesare pentru diverse produse neperisabile (mai puțin alcool și tutun). Pentru început caravana mobilă va asigura hrana pentru cel puțin 150 de oameni ai străzii zilnic.

Vizibilitate:

In cadrul proiectului, Fundatia SO.SI.SE.SA. se va asigura de transparenta implementarii si realizarii acestuia.

În paralel, SO.SI.SE.SA. va iniţia campanii de informare prin distribuirea de pliante si flyere în presa scrisă locala si nationala, cat si in mediul online, care vor familiariza publicul larg cu obiectivele proiectului.

Durată:

Proiectul a început în anul 2016 și va continua pe o perioadă nedeterminată.
Valoarea adăugată a proiectului constă în factorul mobilitate – SO SI SE SA se implică acolo unde alte organizații de profil sau instituții de stat nu pot ajunge.