Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

NU SUNTEM INVIZIBILI! – Cupa Danubius 2020 Galați

7 May 2020 @9 May 2020

Campania NU SUNT INVIZIBIL –  CUPA DANUBIUS” ediția 286-10 mai 2020

Fundația Cultural Umanitară SO.SI.SE.SA. este partenerul oficial al Asociației Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galați în proiectele derulate la nivel național.

Asociația Persoanelor cu Handicap ,,Sporting Club” Galați s-a constituit și funcționează din februarie 1992 în conformitate cu prevederile Legii nr.21/1924 modificată prin OG nr. 26/2000 și a celorlalte reglementări legale, este persoană juridică, neguvernamentală, apolitică, umanitară.

Scopul principal al asociației este apărarea, promovarea și punerea în practică a drepturilor persoanelor cu dizabilități, prevăzute în legislația română și europeană, precum promovarea și aplicarea unor noi drepturi care nu sunt prevăzute în legislația actuală, îmbunatățirea situației persoanelor aflate în dificultate și a persoanelor defavorizate din punct de vedere social, moral și financiar.

Asociația Persoanelor cu Handicap ,,Sporting Club” Galați este prima organizație neguvernamentală cu specific social, sportiv și cultural ce a organizat începând din 1992 o competiție sportivă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii numită ,,Cupa Danubius” incluzând popice, tir, orientare turistică și probe atletice (aruncarea suliței, aruncarea greutății, 100m, 200 m, 400m viteză, 800m rezistență feminin și 1.500m rezistență masculin),  baschet în scaun cu rotile, volei din șezut, pescuit sportiv, popice, reușind cu eforturi deosebite să mențină tradiția până în prezent.

Asociația Persoanelor cu Handicap ,,Sporting Club” Galați participă an de an la toate competițiile organizate de celelalte asociații din țară după cum urmează: Cupa  ,,Poseidon”, Constanța, Cupa ,,Porolisum”  Zalău, Cupa  ,,Lamont” Cluj, Cupa  ,,Hermanstadt” Sibiu, Cupa ,,Ana Lugojana” Lugoj, Timiș,  Cupa ,,Danubius” Galați, unde a obținut de-a lungul timpului rezultate deosebite atât individual cât și cu echipa.

Pe plan internațional membrii APH ,,Sporting  Club” Galați  au participat la competiții ce s-au desfășurat în Italia, Franța, Finlanda, Spania, Koreea de Sud, Portugalia, Ungaria, Moldova, Emiratele Arabe, Grecia, Noua Zeelandă, Olanda, Croația,  Soci-Rusia, Slovacia, Bulgaria, Italia, Germania, Cehia, Iran și Republica Moldova.

In cadrul Campaniei nationale a Fundatiei SO.SI.SE.SA “NU SUNT INVIZIBIL” este inclusă și CUPA DANUBIUS 2020!

La evenimentul care se va desfasura in perioada 6-10 mai 2020, la Galati, vor avea loc intreceri sportive rezervate persoanelor cu dizabilități fizice și asociate (incluzând popice, tir cu arcul, orientare turistică și probele atletice: (aruncarea suliței, aruncarea greutății, discul, săritura în lungime, 100m viteză, 200m, 800m rezistență feminin și 1.500m rezistență masculin), boccia, baschet în scaun cu rotile, volei din șezut, pescuit sportiv, darts, șah etc.

INCLUZIUNEA este trofeul pentru care luptam impreuna

Veniti alaturi de noi, Fundatia SO.SI.SE.SA.!

Prin actiunile noastre aducem normalitatea la ea acasa!

Impreuna facem Romania mai buna!

 

 

Details

Start:
7 May 2020
End:
9 May 2020

Organizer

Asociația Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galați