Tabere sociale de artă și creație

 

În zonele slab dezvoltate ale țării, în special cele rurale, copiii și tinerii se confruntă cu probleme materiale severe, ceea ce îi împiedică să aibă o dezvoltare armonioasă a personalității și să se bucure de privilegiile vârstei.

De ce tabăra de artă?

Arta este modalitatea de exprimare cea mai optimă prin care reușim să ne decuplăm de la problemele curente ale vieții. Acesta este și motivul pentru care am ales să facem această tabară cu tematică artistică.

Scopul și obiectivele proiectului

Atelierele propuse în cadrul taberei urmăresc dezvoltarea personală, socială și cognitivă a copiilor, promovarea comunicării și autoafirmării, dezvoltarea și exersarea capacităților empatice.
Scopul nostru principal este să oferim unor copii cu posibilități financiare reduse, șansa de a-și cultiva simțul artistic, de a le dezvolta potențialul artistic, și de a le deschide noi orizonturi și perspective.

Grupul țintă

În tabăra socială, sunt implicați anual, aproximativ 200 de copii proveniți din centre de plasament și familii cu probleme sociale majore, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

De ce ei?

Ne propunem să facem, în fiecare an, vacanțe cât mai frumoasa unor copii lipsiți de sprijin material, care iubesc teatrul, care au muncit mult în anul școlar trecut și asta s-a văzut în rezultatele obținute de ei la concursurile și festivalurile de teatru la care au participat. Impresionează publicul, juriul și ce este poate lucrul cel mai important, este faptul ca nu stie nimeni despre ei ca repeta in biblioteca scolii, un spatiu mic dar cu suflet mare.
Se va urmari crearea decorului pentru spectacol si a realizarii expozitiei ce va avea loc la finalul taberei. Participantii vor realiza picturi, sculpturi, vor invata sa foloseasca materiale reciclabile pentru a creea diferite obiecte de arta. Daca timpul ne permite ii vom introduce in tehnica Origami, a modelarii de baloane si a picturii pe fata, asta daca reusim sa ne incadram in timpul propus desfasurarii fiecarui atelier.

2 Comments

  1. Buna ziua! Ne interesează tabara de creație ptr 2021. Va rugam sa ne trimiteți detalii ! Mulțumesc!

  2. Buna ziua,as vrea sa stiu detalii despre tabara de creatie.Sunt 2 fete dintr.o familie de 4 copii si am vrea mai multi sa ajutam pentru a le oferi o vacanta.Va rog sa.mi raspundeti.Multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.